Introduksjon

Egypt og landets historie, kultur og tradisjoner er en populær inspirasjonskilde for mange underholdende spilleautomater. Dette er ikke noe unntak når du begynner å spille på Egyptian Magic. Spillet er enkelt, samtidig som det også er vakkert dekorert med ulike tegn og symboler fra Egypt. Vi skal i dette spillet inn i et gravkammer inne i en av pyramidene, og lete etter gjemte skatter som ble gravlagt sammen med de hellige faraoene. Spillet kommer fra spillprodusenten NeoGames, og har fem hjul, tre rader og ni gevinstlinjer. Det ligger også en toppgevinst i spillet på hele 10 000 mynter.

Egyptian Magic er på lik linje med mange andre spilleautomater, inspirert av de egyptiske faraoene og de ulike symbolene som skal bringe lykke og hjelpe den avdøde faraoen på vei videre i sitt neste liv. Disse symbolene er ganske verdifulle, og kan også være gevinstgivende om de spinnes frem på hjulene i vinnende kombinasjoner. Det er både pyramider, byster av faraoer, klapperslanger og evighetskors blant symbolene som dukker opp i spillet. Den evige lykkebillen, altså skarabéen, er av én eller annen grunn ikke med på denne spilleautomaten, uten at det gjør noe. Spillet byr på et oversiktlig og ryddig design.

Gevinstlinjer og innskudd

Øverst i spillet vil du finne en god oversikt over de ulike symbolene og hvilke verdier disse representerer. Dette gir deg en fin mulighet til å følge med i spillet og se hvilke gevinster det er mulig å vinne. Gevinstlinjene i spillet er formet som små pyramider, og gravkammeret inneholder fine veggmalerier som det den gang var typisk å dekorere veggene i gravkammeret med. For å gjøre din fulle entré inn i gravkammeret og delta i jakten på skatter, må du gjøre en innsats i spillet. Du må satse én mynt per gevinstlinje, men myntstørrelsen kan justeres fra 0,1 til 10.

Tema og design

Egypt har en fascinerende historie, både når det kommer til mytologi og tradisjoner. Faraoene ble begravet i store pyramider med lange, smale ganger. Selve gravkammeret var derimot stort og luftig. Her ble det malt vakre veggmalerier og lagt igjen ulike dyrebare gjenstander som faraoen skulle ta med seg videre til sitt neste liv. Det er disse gjenstandene vi skal finne på Egyptian Magic. Grafikken i spillet er greit laget til med duse farger, som vi ser for oss kan ha vært inne i de mørke gravkammerne. Lyden som er satt til spillet er trommelyder kombinert med andre lyder som kan assosieres med oldtidens Egypt.

Bonusfunksjoner

Egyptian Magic er et enkelt spill å spille på. Designet er ryddig og oversiktlig, og grafikken gjør heller ikke så mye ut av seg. Dette er ganske enkelt et ukomplisert spill med en fascinerende historie. De ulike symbolene i spillet gir gevinster om de spinnes frem i vinnende kombinasjoner. Sfinksen som du finner blant symbolene er også spillets wild-symbol. Den fungerer som en joker i spillet, og den kan også gange gevinsten din med en faktor på to. Scatter-symbolet i spillet er bysten av faraoen, men det spinnes ikke frem noen gratisspinn. Derimot kan symbolet multiplisere gevinsten din opptil 32 ganger.

Fordeler

Om du er interessert i den egyptiske historie og kultur vil du like å spinne noen runder på Egyptian Magic. Det er spennende å få muligheten til å oppholde seg inne i selve gravkammeret til faraoen, og lete etter skjulte skatter der. De ulike symbolene vil gi deg gevinster i vinnende kombinasjoner, og sammen med de gode bonusfunksjonene kan det fort komme inn enda flere gevinster til deg underveis i spillet. Grafikken er greit laget til med ulike tegn og bilder fra den egyptiske historien. Det er også fullt mulig å laste ned spillet til mobil og nettbrett.

Ulemper

Det ser ikke ut til at Egypt som tema og inspirasjonskilde på ulike spilleautomater skal gå av moten helt med det første, og for mange spillere kan det nok bli litt kjedelig med de samme egyptiske symbolene de har sett tusen ganger før. Spillet kan bli litt kjedelig, men fungerer fint for nybegynnere som vil spille på en automat med Egypt som tema. Et bonusspill kunne satt litt mer fart på denne spilleautomaten. Dette er heller ingen progressiv automat hvor du kan jakte en enorm jackpot, noe enkelte vil sikkert kommer til å savne. Ellers er spillet helt topp!

Oppsummering

Egypt går ikke av moten med det første, verken når det gjelder tema eller inspirasjon for mange spilleautomater. På Egyptian Magic skal vi dukke helt inn i gravkammeret til faraoen, og lete etter dens gjemte skatter der. Skattene dukker opp på spillets hjul og vil gi deg gevinster når de spinnes frem i vinnende kombinasjoner. Det er også et par greie funksjoner i spillet som kan øke gevinstmulighetene dine, og du kan være heldig å stikke av med en toppgevinst på hele 10 000 mynter. Prøv Egyptian Magic i gratisversjon og se om dette er et spill for deg!