Introduksjon

I 1986 ble filmen Highlander utgitt. Dette regnes i dag som en kultfilm med blanding av action og eventyr. Filmen ble så populær at det ble gitt ut fire oppfølgere, samt en TV-serie og animerte filmer. Nå kan du også spille deg gjennom dette fantasieventyret på spilleautomaten Highlander. Dette er et ganske nytt spill som bygger på en spennende historie. Spillet kommer fra produsenten Microgaming, og har fem hjul, tre rader og 243 måter å vinne på. Du møter flere kjente personligheter fra filmen spinnende på hjulene, sammen med andre symboler som kjennetegner filmen og dens innhold.

Å begynne å spille på Highlander er nesten som selv å være en del av den kjente filmen. Grafikken er godt laget til, med ulike effekter fra selve filmen. Spillet starter med en introduksjon der sverdmannen, Conor MacLeod, forteller kort om sin historie. Vi skimter den gamle byen i bakgrunnen, der han vokste opp og etter hvert ble jaget bort fra. Det er både filmklipp og gode animasjoner i spillet, og sammen med lyd og musikk blir dette til en unik spilleopplevelse. Highlander som spill er kanskje enda mer spennende enn filmversjonen. Spillet har også ulike bonusfunksjoner som kan hjelpe deg til å vinne gode gevinster.

Gevinstlinjer og innskudd

Spillet starter med en kort introduksjon fra hovedpersonen, før vi blir ført til spillets hjul. I bakgrunnen på skjermbildet ser vi stein og mark, samt skotsk natur preget av tidsperioden på 1500-tallet. I løpet av spillet forandrer denne bakgrunnen seg, og vi ser 1980-tallets New York, med sine høystrakte skyskrapere, og en mørk og tung himmel som henger over byen. For å ta del i dette eventyret, som spenner seg over en tidsperiode på 400 år, må du gjøre en innsats i spillet. Myntinnsatsen er fra én til 15 mynter per gevinstlinje. Myntstørrelsen kan justeres fra 0,01 til 0,05.

Tema og design

Det er ingen tvil om hva som er tema på spilleautomaten Highlander. Den bygger på filmen med det samme navnet. Vi møter Conor MacLeod, som har levd i over 400 år. Vi spiller oss gjennom hans historie fra Skottland på 1500-tallet, og frem til 1980-tallets New York. Her møter han mennesker som har den samme udødeligheten som han selv, og det hele utvikler seg til groteske drap. Grafikken i spillet er godt laget til, med flere symboler og kjente ansikter fra filmen. Lyden og musikken er også fra filmen, noe som gir oss en egenartet opplevelse av spillet.

Bonusfunksjoner

På samme måte som filmen Highlander er fylt med spenning og action, er også spilleautomaten det. De ulike symbolene som spinnes frem inneholder forskjellige verdier, som vi vinner om de spinnes frem i vinnende kombinasjoner. Bonusfunksjonene i spillet er også underholdende. Det er scatter-symbolet som spiller hovedrollen, men med en liten vri. Om du får to scatter-symboler, forandrer dette seg til et wild-symbol. Scatter-symbolet er som en joker i spillet, og kan gi deg flere gode gevinster. Du kan vinne opptil 200 ganger innsatsen din. Spillet inneholder også en gratisspinn-nøkkel. Dette gir deg opptil ti gratisspinn. Spillets RTP er på ca. 96 %. Vinnermulighetene er altså gode.

Fordeler

Mens du spiller Highlander kan du oppleve at lynet slår ned på spillets hjul. Denne funksjonen kalles for «Quickening Wilds», og gir flere gratisspinn. Highlander kommer med flere overraskelser, akkurat som i filmen. Det er både joker-symbol og scatter-symbol i spillet. Forskjellen i spillet er at det er gevinster som spinnes frem, og ikke hoder som ruller. Denne spilleautomaten byr på action og eventyr, og det er artig å ha muligheten til å være en del av den kjente filmen. Grafikken er eksepsjonelt god, og selvfølgelig inspirert av selve filmen. Her finnes også mange effekter fra filmen.

Ulemper

Selv om Highlander er en spennende og underholdende spilleautomat med noen gode funksjoner, kan det være en fordel å prøve spillet i gratisversjon før du begynner å spille med egne penger. På den måten får du se hvordan funksjonene som joker-symbolet og scatter-symbolet fungerer i spillet, samt effekten av lynnedslaget på spillehjulet. Det er mulig å vinne greit med gevinster i spillet, men det er ingen multiplikator foruten funksjonen som scatter-symbolet har. Dette er heller ingen progressiv jackpotautomat, og det mangler et godt bonusspill. Spilleautomaten Highlander er uten tvil et spill for tilhengere av selve filmen Highlander.

Oppsummering

På 1980-tallet ble den kjente filmen Highlander gitt ut. Den ble etter hvert så populær at det ble laget hele fire oppfølgere, og det er i den senere tid også kommet TV-serie av filmen, og flere animerte filmer. Nå kan vi også spille oss gjennom dette fantasieventyret på spilleautomaten med samme navn. Spilleautomaten Highlander er et actionfylt spill med flere gode funksjoner som øker adrenalinet litt når du spiller. Grafikken er godt og realistisk laget til, og bygger på personligheter og effekter fra selve filmen. Om du elsket Highlander da den gikk på kino og TV, kommer du også til å like spillet.