Introduksjon

Historien om de tre musketerene har blitt gjenfortalt flere ganger siden Alexandre Dumas skrev om de i 1844. Avhengig av hvilken generasjon du tilhører, har du forskjellige versjoner du husker best. Om det er versjonen med temasangen «All for love» av Rod Stewart, Bryan Adams og Sting, kan du anse deg selv som heldig. Er det 2011-versjonen du husker, så kondolerer vi. I spilleautomaten Three Musketeers møter du på Dumas’ tre modige personligheter – Athos, Portos og Aramis – og blir med de på skattejakt etter dronning Annes diamanter, som hun i den originale historien har gitt til elskeren sin, hertugen av Buckingham.

Temaet Quickspin bruker her er altså ikke nytt, men det er en av klassikerne som appellerer til de av oss som vil jekke ned autoriteten noen hakk, kjempe mot urettferdighet og ende opp med rikdom på veien. Quickspin står bak denne spilleautomaten, og du får tilgang til wild-symboler som kan være stablet, en gratisspinn-modus og alt i kombinasjon med noen heftige multiplikatorer. Et relativt enkelt spill med en leken stemning, men det er få gjenfortellinger av historien gjennom spillet. Mangelen av D’Artagnan på hjulene forteller oss at det er vi som er denne hovedpersonen, som føles bra.

Gevinstlinjer og innskudd

De fem hjulene sitter på til sammen 20 gevinstlinjer, som er låst fast. Det betyr at du ikke trenger å justere på linjene manuelt, og trenger kun å se på hvor mye du satser. På spilleautomater med multiplikatorer, som Three Musketeers har, er det ofte lurt å satse litt høyere enn vanlig, så du ender opp med ordentlig gevinst. Å få en multiplikator på en innsats på noen kroner er en skuffende opplevelse. Du kan satse fra 0,25 og opptil 100 i den angitte valutaen, som vanligvis er euro. Fra omtrent to og en halv krone til en tusenlapp, altså.

Tema og design

Da Dumas skrev denne boka, var det for å trekke paralleller til opprørene på den tida, som etter hvert ledet til den franske revolusjonen i 1848. Selv om historien i seg selv ikke er overdrevent belærende, får vi mange eksempler på misbruk av autoritet fra et ekstremt hierarkisk samfunn. Spilleautomaten Three Musketeers glatter over mye av dette og satser kun på personligheten til de tre musketerene samt at det er mulig å sitte igjen med en skatt. Musikken er noenlunde barokk nok til å passe, med noen hint til Bach her og der – men det er jo musikken til de vi skal stjele fra?

Bonusfunksjoner

Det er mange måter et vanlig spinn kan bli ekstra lønnsomt på i Three Musketeers. Den du møter oftest på er jokeren, som er wild-symbolet. I tillegg til å erstatte andre symboler, følger det også med en multiplikator på fra en til fire ganger. Gratisspinn-modusen kommer du inn i ved å få tre bonussymboler og i disse ti spinnene er symbolene med de tre musketerene wild-symboler for hverandre samt at det vanlige wild-symbolet hopper for å lage flere kombinasjoner. Denne modusen er ikke noe som settes i gang spesielt ofte, men det vanlige bonussymbolet er flinkere til å dukke opp.

Fordeler

I testen av dette spillet fikk vi veldig godt inntrykk av tilbakebetalingsprosenten, selv om vi varierte innsatsene fra lavt til høyt over en periode. Quickspin sier selv at spillet har en RTP på 96 %, og du får gevinster ganske ofte, selv om disse ikke nødvendigvis er så høye. Temaet er forfriskende og annerledes, men ikke nødvendigvis en så stor fordel som det kunne ha vært, ettersom den ikke gjør så mye ut av seg. Det som er med, er utrolig forseggjort, og personligheten til musketerene kommer frem bra på bildene. Jokeren er det absolutt beste med Three Musketeers!

Ulemper

Selv om Three Musketeers er en veldig god spilleautomat, er det alltid rom for å bli enda bedre. Noen spillere synes Three Musketeers betaler litt for lite eller at det blir litt lenge mellom de spennende bonusene. Dette kan bety at dette kanskje ikke er en spilleautomat for de aller største storspillerne, men passer bedre for de som foretrekker å spille for litt mindre summer. Three Musketeers er dessverre ikke en spilleautomat med en progressiv jackpot, så om det er det som er din favoritt vil kanskje ikke Three Musketeers være dent aller beste alternativet for deg.

Oppsummering

Et muntert og enkelt spill som ikke tar seg selv så seriøst, på godt og på vondt. Det er ikke nødvendigvis et eksempel på spill som bare har fått et tema påklistret over seg – spesielt ikke med alle-for-en-funksjonen – men det går ikke inn på historien i noen særlig grad. Liker du stilen, er det lett å like Three Musketeers, og de mange, lavere utbetalingene gjør at budsjettet ikke synker så fort som det kan gjøre på automater der du helst venter på den store utbetalingen. Quickspin lager solide spill, som føles tilfredsstillende og detaljrike, og om du liker Quickspin sin stil, vil du like dette.